Flores 3D: un renacer en la moda

Flors 3D: un renéixer a la moda

Avui us comptem els sis passos del procés creatiu d'Alsedà, usant com a exemple les noves flors artesanals que veureu a la propera col·lecció.

Igual que en tots els tipus d'art, el primer és trobar la inspiració, que pot venir de moltes maneres diferents, encara que Ariadna sol fer servir les experiències que ha viscut a la seva vida, per això les nostres col·leccions són tan úniques.

Un cop tenim la idea fem un moodboard per començar a plasmar-la, i després passem a la conceptualització.

En aquest pas comencem a convertir la idea en una cosa més física i real. És aquí on triem els millors colors, materials, textures i qualsevol característica que pugui servir per crear una base sòlida i donar coherència.

Per exemple, a les noves flors artesanals, vam decidir fer servir diferents capes de tela per representar la profunditat de les emocions humanes i fer referència a la metamorfosi, un dels temes principals d'aquesta col·lecció.

El tercer pas és el disseny en si mateix. És aquí on la idea comença a arrelar en la realitat. Es dibuixen molts esbossos que expressen el concepte i la visió artística d'Alsedà, finalment se'n selecciona un i passem al “prefect match”.

El “perfect match” consisteix a triar els nostres esbossos preferits i trobar el teixit que encaixi perfectament amb la idea i el concepte que hem anat formant a poc a poc.

En treballar amb materials circulars això es pot convertir en tot un repte, cosa que fa que el procés de creació de les nostres peces sigui encara més divertit i únic.

El penúltim pas és crear les fitxes tècniques, que són guies per als passos anteriors i acompanyen tots els looks que formaran part de la col·lecció. S'hi elaboren els “flat sketches”, il·lustracions en dues dimensions que, usant només línies bàsiques, formen la base del disseny en la seva forma més simple.

Finalment, fem el pas més llarg, patronar i confeccionar. Usant totes aquestes guies i els millors teixits convertim idees en les vostres peces favorites, tot a mà i de manera artesanal per brindar-vos la millor moda sostenible i que pugueu seguir #VistiendoValores.

Tornar al bloc