vineyard-6399505_1280.jpg
vineyard-6399505_1280.jpg
La nostra història

Una història sobre una àvia, un objectiu i un problema de salut mental.

A ALSEDÀ, la moda va més enllà de les peces; és una narrativa que fusiona lelegància amb la sostenibilitat. La nostra fundadora, Ariadna Massana, inspirada per la rica història de superació, va crear ALSEDÀ per desafiar els convencionalismes i redefinir la moda contemporània.
Partim de tres premisses:
  • No hi ha processos de producció més sostenibles que els que duien a terme els nostres avis, en què qualitat era més important que quantitat.
  • La solució per a la indústria tèxtil no resideix a continuar creant alternatives, sinó a aprofitar el que ja existeix (i que altrament, serà tirat o incinerat).
  • És important que tornem a connectar amb els valors rurals on es viu una vida slow molt més conscient i sense sobreestimulació.

La base: Mª Dolors Esteve Alsedà

Al cor d'ALSEDÀ hi ha l'essència eterna de Maria Dolors Esteve Alsedà, una dona la passió de la qual per la costura i l'artesania transcendeix generacions. Com a àvia de la nostra fundadora, Ariadna Massana, Maria Dolors juga un paper fonamental en la formació de la visió i els valors que defineixen la nostra marca avui dia.

Des dels primers dies d'Ariadna, Maria Dolors la va submergir al món de la costura, transmetent-li no només les habilitats tècniques, sinó també una profunda estima per l'artesania i la dedicació a l'ofici. Cada puntada era una lliçó de paciència i cada peça confeccionada a mà era una expressió d'amor i de cura.

El llegat de Maria Dolors viu a cada peça d'ALSEDA, recordant-nos la importància dels processos artesanals i la recerca incansable de l'excel·lència. La seva influència perdura en els nostres dissenys, que busquen transcendir el temps i explicar històries de qualitat, bellesa i autenticitat. A ALSEDÀ, honrem el seu llegat en crear peces de roba que no només vesteixen els nostres clients, sinó que també els connecten amb una tradició de passió i mestratge.

maquina.jpg
alsedà_video_promoiaia.jpg

El motiu: Superació

En un moment d'agorafòbia i estrès post traumàtic, Ariadna va trobar la força per transformar la seva vida. Enmig de la foscor, va sorgir la determinació. Aprofitant aquests moments difícils Ariadna es va proposar estudiar Disseny de Moda, on a part de graduar-se amb honors, va descobrir la part més fosca de la indústria.
Es va prometre a si mateixa que si sortia d'aquell pou on es trobava, viuria per trobar una alternativa que fos viable per canviar el rumb de la moda. L'agulla i el fil es van convertir en els seus aliats, guiant-la cap a una passió que li donaria força per superar els seus desafiaments.
Cada creació d'ALSEDA porta el testimoni d'aquesta superació, recordant-nos que el poder de la resiliència pot transformar no només vides individuals, sinó també la mateixa indústria.
Ari-37 (1).jpg
b6f2809e-cc1d-4183-8193-5d1e6d41c662.jpg

El somni fet realitat: Neix ALSEDÀ

El 2023, Ariadna va complir la promesa que es va fer a si mateixa i va llançar la primera col·lecció d'ALSEDÀ. Als primers fils de la nostra existència definim les característiques que fan única a ALSEDÀ, creant una marca que redueix la sobreproducció tèxtil i inclou perfils en situació de vulnerabilitat, tal com ella es va trobar.
PAU_3510 (1).jpg
La marca va ser seleccionada per desenvolupar-se al programa RevESStim el Tèxtil de l'Ajuntament de Barcelona, ​​on es va convertir en una realitat.
Inspirats per la visió d'Ariadna Massana, la nostra fundadora, abracem la sostenibilitat i l'artesania com a pilars fonamentals. Cada puntada és un compromís amb la qualitat, treballant amb teixits provinents de les principals marques del luxe que altrament serien llançats o incinerats.

La gran sorpresa: Acollida

Vam treure la marca al mercat i en tan sols setmanes ja vam veure resultats, la qual cosa no seria possible sense la nostra comunitat 💗.
Volem compartir amb tu els moments que ens han deixat sense paraules. Des de participar al Catalunya Summit, on connectem amb ments innovadores, fins a destacar als mitjans, col·laborar amb valuoses cooperatives, i formar part de plataformes tan prestigioses com The Platform i Ecodicta.
No podem oblidar l'honor de participar al REC i l'orgull de tenir el nostre propi programa de ràdio, a més d'estar presents a punts de venda físics i obtenir els objectius de vendes amb ressenyes súper positives. GRÀCIES!

Cap on anem?: Actualitat

A l'emocionant present d'ALSEDÀ, ens trobem com un equip on els llaços familiars es barregen amb amistats sòlides. Som més que companys de feina; som germans que es consideren amics i amics que se senten com a germans. Junts, compartim un propòsit ambiciós: ser un referent indiscutible de disseny i qualitat en la florent indústria de la moda sostenible.
A mesura que avancem, portem amb nosaltres la passió que ens va impulsar des del principi i la visió audaç d'un món de la moda que inspiri i respecti. Acompanyeu-nos en aquest emocionant viatge mentre continuem teixint històries de moda amb un propòsit!
REC2023-40 (1).jpg